Vegmania.cz | Bulgur.cz | Tempeh.cz | <Seitan.cz | Rostlinna-mleka.cz
20
Srp 11

Bramboro-seitanový guláš

suroviny:
seitan, cibule, brambory, sladká a pálivá paprika, bobkový list, nové koření, kmín, zeleninový bujón, hladká mouka, majoránka

Na jemno nakrájenou cibuli smažíme na rozpáleném oleji ve větším hrnci do zlatova. Mezitím si nakrájíme na menší kostky seitan (doma připravený a dochucený nebo koupený polotovar), orestujeme společně s cibulí. Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme ještě na kostky nakrájené oloupané brambory (asi dvojnásobek množství seitanu, promícháme, stáhneme plamen, přidáme papriku, opět promíchneme a zaprášíme moukou (osobně ji dávám už v této fázi, chutná to lépe) a důkladně a svižně mícháme.

Po chvíli se začne mouka přichytávat ke dnu hrnce, to je správný okamžik zalít vše horkou vodou tak, aby sahala alespoň pár centimentů nad brambory. Řádně osolíme (velkou část natáhnou brambory), přidáme kmín, bobkový list, nové koření a průběžně testujeme a dochucujeme zeleninovým bujónem. Jakmile brambory změknou, podle konzistence dohustíme hladkou moukou rozmíchanou ve hrnku se studenou vodou anebo (pokud jste zaprášili důkladně už na začátku) přidejte lahůdkové droždí. To jednak váže vodu a guláši příjemně zjemní. Guláš podáváme s celozrným pečivem, na talíři jej ještě posypeme majoránkou.


Comments are closed.