Vegmania.cz | Bulgur.cz | Tempeh.cz | <Seitan.cz | Rostlinna-mleka.cz
16
Kvě 11

Seitanové chilli klobásky

suroviny:
200g pšeničného lepku, 30g celozrnné (víceméně libovolné) mouky, 1 malá cibule, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička nakrájených chilli papriček, 1 lžička oregána, 1 lžička soli, větší špetka pepře, 6 stroužků česneku, 200ml studené vody, 2 lžíce oleje, 4 lžíce sojové omáčky

postup:
Do mísy nasypte lepek (dá se samostatně koupit v některých prodejnách zdravé výživy), mouku, pepř, papriku, chilli, oregáno a sůl a vše promíchejte. Potom přidejte prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibuli, olej, sojovou omáčku a vodu (té raději na začátků méně a dolévat dle potřeby). Vše zvonu důkladně smíchat.

Alobal nastříhejte na větší pláty, vložte na něj část těsta, vytvarujte z něj klobásku a zabalte ji do alobalu. Až tímto způsobet zpracujete veškeré těsto, uvařte je na pařáku ve větším hrnci zhruba 30 minut. Vychladnuté klobásky vybalte z alobalu. Pokud je budete chtít uskladnit v ledničce či mrazničce, počkejte, dokud úplně nevystydnou.

za poskytnutí receptu děkuju webu www.veganske-recepty.ic.cz


Comments are closed.