Vegmania.cz | Bulgur.cz | Tempeh.cz | <Seitan.cz | Rostlinna-mleka.cz
07
Dub 11

Seitanový segedin

suroviny:
1/4 kg seitanu (kupovaný nebo povařený ve vývaru), balíček (1/2 kg) kysaného zelí, větší cibule, sladká a pálivá paprika, bobkový list, nové koření, sójová omáčka nebo zeleninový bujón, lahůdkové droždí (možno vynechat), hladká mouka na zahuštění, sójová smetana

postup:
Na oleji osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme na kostičky nakrájený seitan a orestujeme jej. Přidáme 2 polévkové lžíče sladké a jednu pálivé papriky, promícháme, lehce zaprášíme hladkou moukou, opět promícháme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a ochutíme sójovou omáčkou nebo zeleninovým bujónem. Vložíme propláchnuté kysané zelí a dusíme, dokud zelí nezměkne (případně je možné zelí podusit zvlášť). Vyjmene bobkový list a nové koření, zahustíme sójovou smetanou, podle chuti okyselíme octem či citrónem. K zahuštění je také možné použít vločky lahůdkové droždí, guláš pak dostane osobitější chuť. Podáváme nejlépe s (celozrným) knedlíkem či vařenými bramborami.


Comments are closed.